FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

Olo – 4. kolo: VF vs. Slaninovci 10:4 (5:1)

Šimon — 24. 11. 2006

• Omnia vincit február • Oranžová nám slušela • Křepákova one man show • Február potentní nejen na hřišti • Pozápasová oslava před zápasem • Klasik měl jasno „5:2 pro nás a já dám hattrick“ • Pecovo bodlo o tyč aneb byl ten kluk v repre … ?

Čtvrté kolo univerzitní ligy přisoudilo VF nelehkého soupeře v podobě obhájce loňského druhého místa – týmu Slaninovců. Ač jsme do souboje nevstupovali jako favorit, byl to opět tým víťazných, který po konečném hvizdu zvedal ruce nad hlavu, a to především díky bojovnosti, taktické zodpovědnosti a dobře načasovanému střízlivění.

Február se letos snad vyjma prvního zápasu potýká se zvláštní docházkou, při které se nedá dost dobře odhadnout v jakém počtu a stavu se sejdeme. Prim v nacházení výmluv hraje bezesporu brankářská jednička VF. Po uměle vysněné chřipce a vykládce zboží v Tescu přislo na řadu pochybné pelešení kdesi na neředínském sídlišti. Tudíž musel být opět domluven rychlý záskok, tentokrát v podobě mně neznámého studenta odcházejícího z tréninku házené. Ostatní borci byli i přes jisté pochybnosti omluveni racionálním důvodem. Taktická porada proběhla spontánním způsobem během středeční noci, kdy se několik členů VF zcela náhodně potkalo v zaplivaných olomouckých barech, poslední tip asi kolem druhé ráno u extrémně podchlazené plzně zněl 5:2 pro nás.

Utkání začalo osvědčenou taktikou, kterou jsme porazili soupeře již v loňském roce. Prešovský styl nečekaně brzy nesl své plody. Přečkali jsme první šanci, kdy nepříjemný centr skončil na tyči a udeřili. První dva „brejky“ VF, první dva góly VF. Zdena a Peca proměnili dvě první střely na bránu ve vedoucí branky a obraz hry se začal měnit. Držení míče se začalo vyrovnávat , značně frustrovaný a zákeřně hrající soupeř ještě dvakrát lacině inkasoval. Pátý gól padl po bezchybně zahraném rohovém kopu a seběhnutí hráče do prostoru, často připomínaný fakt o smrtíci účinnosti standartních situací se snad poprvé proměnil v realitu. Nadšení mírně zchladila branka soupeře na 5:1.

Druhý poločas nabídl na pohled velice ofenzivní fotbal a hattrick Křepáka, který byl v tu chvíli k neudržení. Slaninovci sice začali velice svižně se snahou ještě vykřesat jiskřičku naděje, ale opět zapomínali na zadní vrátka. Dva rychlé protiútoky – 7:1 a prakticky bylo po zápase. Nutno dodat, že branku na 7:1 vstřelil po kombinaci s Klasikem Mira o kterém se do té doby tradovaly nejrůznější historky o přestřelování sloupů vysokého napětí a podobně. Soupeř už nekousal a tak na obou stranách padly ještě tři branky, hráči si podali ruce a odešli do sprch.

Vítazný február momentálně zažívá skvělé období, čtvrtá výhra v řadě a první místo v tabulce univerzitní ligy, kterou tedy zahlédl jenom Ondrášek jsou důkazem o slibném rozšíření revoluce i do moravských měst.

Sportovní hala UPOL 23. 11. 21:30

Sestava: Unknown – Mira, Misa, Zdena, Peca, Klasa, Pavel, Křepák, Aleš