FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

3. kolo: FK Víťazný február vs. FC Pivušky 4:3 (2:1)

Šimon — 01. 10. 2010

jencek-leila-small • Daleká výprava do Kbel přivezla dva cenné body • Spasitel Baltík zařídil vítězství v poslední minutě zápasu • Jenckův gól ozdobou zápasu • Zdržel Wydleho kozel u Černého vola? • Dědek dorazil jen s dvouhodinovým zpožděním • Dědek: „Mrzí mě to, hlavně zmeškaná děkovačka s diváky.“ • U které slečny zapomněl Jansič svou vítěznou kšiltovku? • Šimon romanticky vzpomínal na éru zrajících sýrů • Gojko špeditérem kosteleckých uzenin • Salam alejkum, alejkum salam •

Úterý 16:30 Kbely. To hovoří za vše. Přesně v půl páté přichází poslední záchrana Wydle, a tak Február může nastoupit v dostatečném počtu šesti playerů. Naštěstí je Kbelské hřiště poměrně malé, borci z Telgártu mají navíc tvrdě natrénováno, takže se početní převaha soupeře (majícího téměř dvě plné pětky) v zápase příliš neprojevila.

Úvod zápasu byl z obou stran hodně opatrný, slunce na sklonku léta pálilo ze všech sil, a tak se nikomu příliš běhat nechtělo. Naštěstí se z letargie jako první probudil Február a po několikerém varování již přišla vydařená gólová akce, na jejímž konci stál kanonýr Wydle, který umístěnou střelou poslal kolchozníky do vedení. Vzápětí se do ideálních dvou střeleckých pozic dostal Šimon, ale obě jeho střely i s přispěním tyčí gólman soupeře se štěstím pochytal.

Přestože měl Február mírně navrch, soupeř také nezahálel a několika střelami vyděsil občas strnulou obranu kolchozníků. Soupeř zejména hrozil ze standartek, po jedné z nich se balón dostal k liberovi Pivušek, ten se příliš nerozpakoval a prudkou střelou z dálky srovnal skóre.

Rolníci z úpatí Nízkých Tater se však nesesypali a s rychlou odpovědí přispěchali téměř hned z protiútoku. Po rychlé kombinaci se k balónu dostal Jencek, udělal si ideální prostor ke střelbě a křižnou ranou nedal brankáři Pivušek prachžádnou šanci – 2:1. Do konce poločasu byla hra vyrovnaná, nejblíže ke vstřelení gólu byl dvakrát Baltík, žel skóre se již neměnilo.

Ve druhém poločase si Jansič stoupnul do branky, ve které ho pod nosem šimralo zapadající slunéčko, a až na jednu střelu zvládnul tento nelehký úkol s bravurou. Bohužel, co se nemělo stát, se pochopitelně stalo. O poločase si kolchozníci jasně říkali, že musí zamezit střelám z dálky, žel nejlépe střílející hráč Pivušek se opět dostal k odraženému balónu a střelou z vlastní poloviny překvapil zkoprnělou obranu Februáru podruhé 2:2.

Február toho dne měl přeci jen větší touhu po vítězství, a tak po dvou Šimonových střeleckých pokusech a Gojkově šanci při naběhnutí si na rohový kop přišla další gólová akce v podání trojice Baltík, Jencek, Wydle, kdy posledně jmenovanému stačilo jen uklidit balón do prázdné branky. Wydle se zodpovědného úkonu tentokrát nezaleknul a poslal Február potřetí do vedení.

Soupeř však neházel flobertku do čekanky a neustále nutil kolchozníky k plnému soustředění v uhájení těžko vydobytého vedení. Po jedné jeho akci dokonce zvonila pravá Jansičova tyč, hned vzápětí se na kudrnáče řítil osamocený útočník Pivušek, ale Higuita svým včasným vyběhnutím vyrovnání zabránil. Bohužel nakonec po zbytečné ztrátě na polovině hřiště šly Pivušky do breaku, který již obrana Februáru odvrátit nedokázala, a tak pár minut před koncem bylo opět srovnáno.

Február se ale ani na potřetí nezalekl remízového stavu a do konce zápasu zle zatápěl Pivuškám na jejich polovině. Když už se zdálo, že vítězství leží toho dne příliš daleko, prosadil se v poslední minutě individuálně Baltík, zamotal hlavu dvěma obráncům i brankářovi a dovršil svůj zdařilý výkon čtvrtým, vítězným gólem.

Oslava vítězství se tentokrát odehrávala v místní špeluňce, dorazil i opozdilec Dědek. Klub Netopýr zůstal toho večera naštěstí nedobyt.

21. 9. 2010 Kbely

Sestava: Jansič –Šimon, Wydle, Gojko – Jencek, Baltík

Góly: 13. min Wydle (Baltík) 1:0, 29. min Jencek (Wydle), 42. Wydle (Jencek), 60. Baltík (Gojko)

Soupeř srovnával na 1:1 v 18., na 2:2 ve 31. a na 3:3 v 47. minutě